Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ryssland kopplar ihop Kina med Europa.

Nätverk China Telecom har ingått samarbete med ryska Transtelecom för att koppla ihop länderna med hjälp av våglängdsmultiplexering. Planerna är ett nätverk som ska ta sig långt in i Europa.

Ryssland kopplar ihop Kina med Europa.

China Telecom och den ryske teleoperatören TTK, Transtelekom har i ett gemensamt projekt konstruerat en gateway på motsvarande 100 Gbps baserad på DWDM, Dense Wavelength Division Multiplexing, eller på svenska tät våglängdsmultiplexering.

Telecomasia.net rapporterar att sammankopplingen sker mellan städerna Manzhouli i nordöstra Kina och Zabaykaisk i östra Sibirien. Trots att de två städerna ligger nära ländernas gräns kommer det enligt källor att krävas industrins hittills längsta markbundna kabel för 100G. Kabeln ska vara klar för installation redan till årsskiftet.

Digital silkesväg

Enligt Telecomasia.net är initiativet helt i linje med den kinesiska statens ambition om att bygga en digital silkesväg för att knyta ihop Asien med Europa. China Telecom ska ha planer på att utveckla ett nätverk som leder från Kina, genom Ryssland, Ukraina och de centralasiatiska länderna vidare genom Tyskland, Schweiz och så småningom Storbritannien.

– Det är viktigt att ha en pålitlig markbunden kanal för våra växande behov av dataöverföring mellan Europa och Asien, säger Deng Xiaofeng, ceo på China Telecom, i samband med annonseringen av projektet.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter