Så är HTC:s nya flaggskepp

MWC 2015 Under gårdagen släppte HTC sitt nya flaggskepp One M9. Till det yttre är den lik föregångaren, men inuti hittar vi skillnaderna.

Så är HTC:s nya flaggskepp

Till det yttre är likheterna mellan HTC One M8 och M9 markanta. HTC bygger vidare på det putsade metallhöljet och en skärm på fem tum. Storleksmässigt är det inte heller någon egentlig skillnad.

Tittar du in under skalet börjar det däremot att märkas att vi har med en nyare toppmodell att göra. One M9 har fått Qualcomms 64-bitarsprocessor Snapdragon 810. One M9 ska komma med Android 5.0, Lollipop, vilket också är den första versionen av Android som ska klara 64 bitar. Minnet är 3 GB, lagringsutrymmet är 32 GB, med möjlighet att även stoppa in ett minneskort.

Skärmen har behållit det mesta av sina egenskaper från M8, liksom högtalarna. Kameran däremot har genomgått en omstöpning. Den bakre huvudkameran har 20 megapixlar, och telefonen har även utrustats med en främre kamera på 4 megapixlar. HTC lanserade förra året sin telefon Desire Eye, med funktioner för att ta selfies. Även i One M9 står bilder du tar på dig själv högt i kurs med funktioner för att ta den typen av bilder snabbt.

Telefonen har också fått ett nytt batteri som ska räcka längre. Även nya gränssnittet HTC Sense 7 ska vara utformat för att spara på strömmen.

I Sverige landar HTC One M9 på butikshyllorna om mindre än en månad – premiärdatum i Sverige är satt till 31 mars. Det rekommenderade priset, inklusive moms, ligger på 7 390 kronor.

Fakta

HTC One M9

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.