Så blev telefoni-bytet för Persson Invest

Företaget Från tungrott och stelt – till flexibelt och användarvänligt. Sedan Persson Invest koncernen växlade över till Telavox Flow har effektiviteten ökat enormt.
– Det här är raka motsatsen mot vad vi hade tidigare, säger Veronica Johansson på företaget.

Så blev telefoni-bytet för Persson Invest

Det är aldrig lätt att byta en växel eller kommunikationslösning när man har över tusen medarbetare. Man vet vad man har – men inte vad man får. Men för Persson Invest koncernen hade man kommit till en punkt då det helt enkelt inte gick att traggla runt med en omodern lösning.

– Vi hade en Telia Cygate Trio-lösning och Alcatelväxel. Men det var inte hållbart att sitta med egen hårdvara som var otymplig så fort något skulle ändras. Vi var ute efter något enkelt och flexibelt, säger Veronica Johansson, växel och applikationsansvarig för koncernen.

Flexibiliteten avgjorde valet

Och just flexibiliteten var enligt Veronica det som gjorde att valet slutligen hamnade på Telavox och lösningen Flow.

– Jag hade aldrig hört talas om Telavox, trots att jag tycker jag är rätt insatt inom telefoni. Givetvis utgjorde prisbilden en del , men att de hade flexibilitet som grundinställning var det som fällde avgörande.

Flexibilitet och användarvänlighet var ledorden, men även att man skulle kunna hantera hela systemet utan inblandning. En nog så viktig del i och med att lösningen ska användas av 1 300 medarbetare.

Användarvänlig app

– Vi har en stor växel och att då kunna hänvisa enkelt och med överblick över vilka som är tillgängliga är enormt viktigt. Appen som vi använder nu är så användarvänlig att jobba med – och är egentligen raka motsatsen till hur det var tidigare då växeln var tvungen att hänvisa. Sen får man ju bonuseffekten att ju mer du kan göra själv som individ – desto mer känner du att du har kontroll på vad som händer. Tillgängligheten är enormt mycket bättre och du som individ har stora möjligheter att bestämma hur telefonin ska styras. Om växeln eller en slinga ska hantera ett samtal, eller om en specifik kund samt familjen ska släppas fram om man sitter i ett möte.

Inom verksamheten har just användarvänligheten och kontrollmöjligheterna gjort att även de mest reaktiva har omfamnat den nya lösningen.

– Vi har precis kört in ett nytt bolag i växeln och jag fick ett mail där man säger att, ”här är man nästan lyrisk över hur bra allt har gått – till och med de som var kritiska inför förändringen”, säger Veronica.

En aha-upplevelse

Och reaktionen är inte en engångshändelse. Många medarbetare och chefer har insett att systemet ger stora fördelar jämfört med tidigare – och att man snabbt kan få nya lösningar på plats.

– Det är många som har fått en aha-upplevelse. Vi lever i en verksamhet och värld där det händer mycket och där det krävs att man ska kunna göra snabba förändringar. Så det här har verkligen varit ett lyft för oss. Vi ser även i statistiken att kunderna får bättre svarsgrad, och att färre samtal skickas till växeln indikerar ju även att de kommer rätt.

Tittar på ytterligare digitalisering

Den lyckade implementeringen och effektivitetsvinsterna som gjorts i och med övergången till Flow har fått Persson Invest koncernen att titta på andra områden för sin digitalisering.

– Vi tittar lite på ai just för att se hur funktionaliteten kan bli och hur vi ska kunna effektivisera olika system. Det är också en positiv sak med Telavox. Hos dem står dörren öppen för de som vill vara med och utveckla systemen vidare – och jag tycker det är viktigt att man vill vara med och påverka. Det är då man får ut den bästa effekten.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!