Så blir årets upplaga av Teamsdagen

samarbetsverktyg Just nu pågår förberedelserna för Teamsdagen i höst för fullt. Vi har pratat med Amanda Sterner om varför evenemanget blivit en sådan succé, årets nyheter och varför hon aldrig tröttnar på Microsoft Teams.

Så blir årets upplaga av Teamsdagen
Amanda Sterner och Linus Cansby.

Tillsammans med de tre andra Teams-entusiasterna Mårten Hellebro, Linus Cansby och Theodora Malmström arrangerade Amanda Sterner den första upplagan av Teamsdagen för drygt fyra år sedan. Detta år består organisationsgruppen av Amanda Sterner, Mårten Hellebro, Linus Cansby, Caroline Kallin samt Michaela Bostrand.

 Sedan dess har det hänt en del. Både med det populära samarbetsverktyget och med eventet som numera är en årlig tradition. I år kommer konferensen att arrangeras på Filadelfia Convention Center i centrala Stockholm den 1 oktober.

 – Det känns otroligt kul med den nya lokalen. Vi satsar på 500 deltagare den här gången och det skulle i sådana fall bli ett nytt rekord, säger Amanda Sterner.

Hade du själv trott på det här intresset för några år sedan?

 – Nej jag trodde vi bara skulle arrangera det här en gång, men sen har det bara flutit på och nu har jag svårt att föreställa mig att vi någonsin ska sluta arrangera Teamsdagen.

Varför tror du intresset är så stort?

 – Jag tror att Microsoft Teams för väldigt många av oss blivit det naturliga navet för våra arbetsdagar. Vi är väldigt många som hänger i Teams hela dagarna och Teamsdagen är ett fantastiskt tillfälle för att träffa likasinnande.

Tröttnar du själv aldrig på Microsoft Teams?

 – Nej faktiskt inte. Jag tror det beror på att det är en levande produkt där det händer saker hela tiden. Det kommer nya saker varje månad och produkten stagnerar aldrig. Och nu med generativ ai och Copilot är det lite extra spännande.

Teamsdagen är och har alltid varit ett så kallat ”community event”, det är alltså inte Microsoft eller något annat bolag som står bakom konferensen.

 – Exakt, Teamsdagen är skapat av och för personer med intresse för Microsoft Teams och vi har inget ekonomiskt intresse i det hela. Intresset är att dela kunskap och glädje!

Just nu söker arrangörerna sponsorer och talare inför höstens konferens.

 – Ja eftersom vi inte har något ekonomiskt intresse och inte någon företagsjätte som driver konferensen så bygger det hela på att vi har sponsorer som kan hjälpa oss göra det möjligt. Det är ett perfekt tillfälle att synas för Teams-entusiaster från hela landet och vi brukar ha en perfekt mix av Microsoft partners, hårdvaruleverantörer samt produktbolag som gör Teams ännu bättre.

– Jakten på talare stänger vi den 22 april,  i år vore det kul med minst en session om telefoni i Teams, och såklart kundcase eller hur du bäst nyttjar Teams på olika sätt. Jag hoppas också på mycket Copilot!

Kan du avslöja något annat om höstens program?

 – Vi håller på att landa en keynote, men vi hoppas att presentera programmet under våren. Vi kan dock redan nu säga att det kommer att finnas något för alla, både för riktiga Teams-veteraner och för totala nybörjare. Något som är nytt från i år är att vi dagen innan kommer ha tre workshops, för möjligheten att verkligen djupdyka i några utvalda ämnen som säkerhet och förändringsledning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.