Så diskret bom så vi missade den

Test • Headset Lätta, en mycket diskret mikrofonbom och hyfsat lågt inköpspris. Det är de tre bästa egenskaperna hos Logitechs nya over-earlurar för företagsmarknaden.

Så diskret bom så vi missade den

Logitech Zone Vibe Wireless väger bara 185 gram och det märks när man sätter på sig headsetet. Det känns lätt. Och fjädringen i bandet som håller ihop kåporna är också väl avvägt och flexibelt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det gör att det första intrycket är starkt.

Det gäller även det designmässiga där Logitech har lyckats ta fram en sober look där man gömt den utfällbara mikrofonbomen mycket väl. Eftersom headsetet är automatiskt mutat med bomen uppfälld tog det undertecknad ett bra tag i knapp-tryckande och letande bland inställningarna i appen Tune innan bomen lokaliserades.

Skämskudde på internt, men också en rejäl applåd till designavdelningen som skapat ett headset som funkar lika bra utseendemässigt på kontoret som i tunnelbanan.


Bra och tydlig bas

Ljud för headset är ju tredelat.

För det första ska det vara bra högtalare och för prisklassen tycker vi att Logitech valt ett element med bra tryck och tydlig bas. I Tune finns det dessutom flera möjligheter att anpassa inställningarna efter musik eller samtal.

FAKTA OCH BETYG

Zone Vibe Wireless

Tillverkare: Logitech.

Typ: Over-earlur med bom.

Fungerar med: Dator, smartphone och tablet. 2 anslutningar åt gången.

Anslutning: Bluetooth 5.2, eller usb-dongel.

Vikt: 185 gram.

Mikrofoner: 2 stycken.

Färg: Grå/vit/rosa.

Övrigt: Batteritid cirka 20 timmar. Snabbladdas på 2 timmar. Kan styras från Logitechs app för inställningar. Certifierade för bland annat Google Meet.

Pris: cirka 1100 kronor exkl moms.

Betyg: 8,0

  • Prestanda: 7
  • Kvalitet och design: 9
  • Användarvänlighet: 8
  • Innovation: 8
  • Prisvärde: 8

För det andra behövs någon variant av bullerdämpning. Logitech har här valt att förlita sig enbart på den passiva som erbjuds med hjälp av kuddarna som sluter omkring öronen. Det fungerar ok i en lugn kontorsmiljö, men när det blir mer bullrigt så hörs kollegornas prat väl tydligt.

Och för det tredje så behöver mikrofonen kunna rensa bort störande ljud för den som du pratar med. De dubbla mikrofonerna i bomen gör faktiskt ett bra arbete här – den miljö som vi själva blev störda ovan av hördes inte alls lika tydligt hos den som vi pratade med. Här gör bomen såklart skillnad när mikrofonerna hamnar närmare munnen.

Den sista saken som sticker ut med Logitech Zone Vibe Wireless är priset. Lite drygt 1100 kronor exklusive moms är prisvärt – jämfört med mer avancerade varianter från till exempel Epos, Poly och Jabra. Här får du ett lätt och bekvämt headset som är väl anpassat för hybridkontoret och den som reser mycket.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.