Så här blir Tele2:s nya koncernledning

Branschen En omstrukturering samt utökning av koncernledningen. Nu har Tele2 presenterat vilka som styra skutan och en stor nyhet är vem som blir företagets ansvarige för B2B-delen.

Så här blir Tele2:s nya koncernledning

Tele2:s nya koncernledning

Tele2s koncernledning kommer från den 18 januari 2021 bestå av:

• Kjell Johnsen, President and Group CEO
• Mikael Larsson, EVP Group CFO
• Karin Svensson, EVP People and Change
• Kim Hagberg, EVP Chief Operations
• Samuel Skott, EVP Chief Commercial Officer
• Stefan Backman, EVP Group General Counsel and Director Wholesale Business
• Stefan Trampus, EVP Tele2 B2B
• Yogesh Malik, EVP CTIO

I fjol blev det klart att telekomveteranen Mats Almgren skulle kliva in som ansvarig för Tele2:e företagsorganisation nu i januari. Detta efter att endast ha hunnit med ett kortare gästspel på SJ.
– Den här typen av chanser kommer inte ofta, sa han till Telekom idag då.

Men nu står det klart att Almgren inte kommer ansluta till Tele2. I ett pressmeddelande presenterar företaget sin nya koncernledning och där framgår det att Mats Almgren inte kommer tillträda sin tjänst. Detta på grund av ”personliga skäl”.

Ny man på posten blir istället Stefan Trampus som i dag har titeln ”Director Network Operator” samt är vd för dotterbolaget Itux. Trampus har lång branschvana och har bland annat varit säljchef och ansvarig för företagsförsäljning på Com Hem samt för bredband på Telia.
– Den svenska företagsmarknaden är utmanande och Tele2 behöver starkt ledarskap för att företagsaffären ska nå dess fulla potential. Jag känner mig trygg i att Stefans långa erfarenhet som ledare i den svenska telekombranschen kommer att vara en tillgång när han driver vändningen av vår B2B-enhet. Dessutom innebär det här en bra möjlighet att utforska potentiella synergier mellan nätoperatör- och fastighetsaffären med företagsaffären, säger Kjell Johnsen, vd på Tele2-koncernen i ett uttalande.

Utöver Stefan Trampus kommer även Yogesh Malik att ansluta till koncernledningen detta då han blivit utsett att leda den nya kombinerade nätverks- och it-enheten. Malik har även han många år i branschen som bland annat teknikchef på Telenor samt suttit i styrelsen för GSMA.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!