Så har sammanslagningen lyft Infracom: ”Gjorts på ett positivt och nyfiket sätt”

Branschen Det har gått lite mer än två år sedan Weblink och Cellip blev Infracom communications. Kort därefter, 2021, blev också Advoco en del av bolaget. Affärsområdeschefen Kajsa Lundfall beskriver sammanslagningen med några års distans som väldigt lyckad och delar med sig av flera framgångsfaktorer.

Så har sammanslagningen lyft Infracom: ”Gjorts på ett positivt och nyfiket sätt”

Infracom levererar it-infrastruktur till företag. Bland de noterbara kunderna finns bland annat Göteborgsregionen och den nya statliga myndigheten Institutet för mänskliga rättigheter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Samgåendet mellan de tre operatörerna Weblink, Cellip och Advoco har enligt Kajsa Lundfall resulterat i en betydligt större kompetensbas inom affärsområdet telefoni. 

– Det är tre bolag som kommer från olika håll och har olika sätt att se på saker och ting. Men erfarenheter har bytts på ett väldigt positivt och nyfiket sätt. Det tror jag har varit nyckeln i att det blivit så lyckat, säger hon.

Kajsa Lundfall är affärsområdeschef på Infracom.


Tre bolag med olika styrkor

De tre bolagen har historiskt haft olika styrkor och efter två år har nu flera synergier uppstått enligt affärsområdeschefen.

– Weblink har alltid varit jättebra på sin partnerverksamhet. Cellip har ju ett otroligt Teams-kunnande och Advoco har varit väldigt starka i användargränssnitt i mobilen och typiskt lite mer mobilcentrererade än de andra bolagen. Så bolagen har kunnat lära väldigt mycket av varandra, konstaterar Kajsa Lundfall.

Det är där optimismen och nyfikenheten från de anställda blivit avgörande faktorer enligt Lundfall. 

– Istället för att vara skeptiska till förändring har attityden varit mer ”Oj gjorde ni så där det var jättesmart det ska vi implementera”.

Förvärv en del av vardagen

Infracom group har en lång historia av förvärv och sammanslagningar. Något som enligt affärsområdeschefen skapat en vana och ett kunnande i organisationen. 

Att komma på vad den största utmaningen med sammanslagningen varit visar sig vara klurigt. Det har åtminstone inte varit mötet mellan olika företagskulturer.

– Det är lätt att tro annars men det har gått väldigt smidigt. Det är kanske mer den här biten med att synka många olika system som varit lite bökigt, men också det tycker jag gått bra. Infracom är ju en förvärvsmaskin och är helt enkelt bra på förvärva. Vi vet hur man ska göra och och hur vi får personalen engagerad. Det hör ju till vardagen för alla som jobbar här. 

Hur har förändringen märkts för era kunder? 

– De har naturligtvis sett att vi bytt varumärke, men framförallt tror jag det har märkts genom att vi numera har en bredare produktportfölj.  Vi jobbar helt sömlöst mellan it och telefoni, och i en tid när väldigt många väljer Microsoft Teams som plattform för sin telefoni har vi blivit en betydligt starkare partner.

Trots det osäkra omvärldsläget, den skenande inflationen och den annalkande lågkonjunkturen ser affärsområdeschefen positivt på den närmsta framtiden för bolaget. 

– Vi har ju väldigt stabil kundbas och har våra prenumerationsintäkter. Det gör att vi inte ser de här kraftiga konjunktursvängningarna. Något vi märkt är dock att det sedan någon gång i höstas blivit lättare att rekrytera. Det är fler som söker jobb än för ett år sedan, säger Kajsa Lundfall.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.