Så kan IoT effektivisera vården

IoT Oreda är en smitta som underminerar effektiviteten i ett företag. Utöver att det leder till tidsslöseri så bidrar det med osäkerhet i en organisation. Nu säger Induo att de har en IoT-lösning som kan göra skillnad.

Så kan IoT effektivisera vården

Ett sjukhus är stort och många gånger handlar det dagliga arbetet om hur prioriteringar ska göras. Att behöva lägga tid på att leta sängar, springa efter rullstolar eller andra viktiga maskiner är inget önskvärt.
Att kunna ge personal information i realtid var utrustning är kan innebära att man sparar värdeful tid.

Det är här Induo kommer in som nu erbjuder spaning av tillgångar i realtid. Deras lösning baseras på Wirepas mesh-teknik där fasta ankare automatiskt ansluter till varandra och utgör ryggraden i systemet. Dessa ankare är batteridrivna och självkonfigurerande.
Varje enhet som exempelvis en säng, rullstol eller dylikt kan då förses med taggar vilket gör att dessa tillgångar kan spåras ned till någon meters noggrannhet.

Induo säger att med hjälp av denna lösning kan ett komplett nätverk av sensorer, fast infrastruktur och spårningstaggar snabbt byggas upp. Tekniken kan användas för att visualisera tillgångar och kollegor, data kan användas för att boka exempelvis en säng, en maskin eller en rullstol direkt i en app samt även påkalla en kollegas uppmärksamhet.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter