Så många använder Microsoft Teams

samarbete Microsofts samarbetsplattform har utökat antalet aktiva användare per månad med 20 miljoner.

Så många använder Microsoft Teams

Microsoft Teams fortsätter att växa i popularitet. De senaste siffrorna från mjukvarutillverkaren visar att 270 miljoner människor använder Teams varje månad. Det innebär en ökning med omkring 20 miljoner jämfört med juli förra året.

Zdnet rapporterar att tillväxten för Teams tidigare har visat tecken på att bromsa in. Att Microsoft har gått över till att rapportera antalet aktiva användare per månad i stället för per vecka kan vara en indikation på detta.

Vill locka fler hemanvändare

De flesta använder Teams professionellt men Microsoft försöker också få in en fot på konsumentmarknaden. Man har lagt till flera funktioner som ska tilltala hemanvändare, bland annat en Teams Chat-knapp i Windows 11, den senaste versionen av operativsystemet Windows.

I slutet av förra året släppte man dessutom Microsoft Teams Essentials, en fristående version av Teams som vänder sig till små och medelstora företag som inte känner behovet av en komplett Office 365-licens men som ändå vill få tillgång till lite mer avancerad Teams-funktionalitet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.