Så många får gå från Ericsson i Sverige

Branschen Den tuffa mobilnätsmarknaden gör att Ericsson drar i handbromsen och ska säga upp fler än 1000 personer i Sverige.

Så många får gå från Ericsson i Sverige

Åtgärden är en del av existerande globala initiativ för att minska kostnaderna samtidigt som Ericsson bibehåller investeringar som är viktiga för företagets teknikledarskap. Åtgärder för att öka operativ effektivitet kommer enligt bolaget att fortsätta under 2024.

Som en del av de pågående globala åtgärderna meddelar Ericsson nu en personalminskning som påverkar cirka 1 200 tjänster i Sverige. Förhandlingar med fackförbund har inletts. 

Ericsson vidtar även flera andra åtgärder för att minska sina kostnader, som minskat antal konsulter, strömlinjeformade processer och färre kontor samtidigt som Ericsson enligt bolaget håller fast vid strategin att nå högre tillväxt och för att nå de långsiktiga målen genom ledarskap inom mobilnät och att expandera på företagsmarknaden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.