Så mycket ökar operatörernas intäkter från 5g

5g Enligt Juniper Research väntas 5g stå för 77 procent av intäkterna om fem år.

Så mycket ökar operatörernas intäkter från 5g

Om fem år förutspås 5g stå för 77 procent av operatörernas intäkter globalt sett.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det visar en rapport från analysföretaget Juniper Research. Datatrafiken förväntas öka exponentiellt under de kommande åren, vilket beräknas ge intäkter på totalt 600 miljarder dollar år 2026. Under de kommande fem åren väntas datatrafiken i mobilnäten växa med 300 procent, till totalt 2900 exabytes.

Utvecklingen drivs framåt av både konsumenter, som varit snabba att ta till sig den nya 5g-tekniken, och starkt tillväxt av IoT-lösningar. Detta trots att komponentbristen som följt av coronapandemin har orsakat problem för många leverantörer av teknisk utrustning.

Sex miljarder uppkopplade prylar

Juniper Research ser en stark tillväxt av uppkopplade prylar som baseras på 5g-tekniken. Dessa används för att bygga smarta städer och smarta hem, men också inom exempelvis jordbruket. Man räknar med att det kommer att finnas sex miljarder prylar som kopplas upp via mobilnäten om fem år. Det innebär att det för första gången kommer att finnas fler IoT-enheter än mobiltelefoner i världen.

En rekommendation till operatörerna är att se över möjligheterna att skapa 5g-abonnemang som samlar flera olika enheter. Därmed kan man skapa intäktsmöjligheter som inte enbart baseras på mobilabonnemang.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.