Så mycket växer marknaden för datacenter

datacenter Analysföretaget Dell’Oro förutspår att marknaden uppgår till 350 miljarder dollar om fem år.

Så mycket växer marknaden för datacenter

Under de kommande fem åren kommer investeringarna i datacenter att växa med 60 procent och uppnå värdet 350 miljarder dollar år 2026. Det förutspår analysföretaget Dell’Oro Group i en färsk rapport.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Vår prognos för investeringar i infrastruktur för datacenter är optimistisk och räknar med en årlig tillväxt på tio procent de kommande fem åren, säger Baron Fung, analyschef på Dell’Oro Group.

Stora leverantörer utökar sin kapacitet

Det som främst driver tillväxten är att de stora leverantörerna av molntjänster väntas utöka sin kapacitet, bland annat för att kunna hantera utökade tjänster inom artificiell intelligens och det så kallade metaverse.

Dell’Oro Group ser också en stark tilväxt för edge-installationer, där telekomoperatörer och molntjänstleverantörer väljer att förlägga beräkningskapaciteten närmare slutanvändarna. Om fem år räknar man med att edge-installationerna står för åtta procent av de totala investeringarna i infrastruktur för datacenter.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.