Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Så säkrar Lantmäteriet att hemarbetet flyter smidigt

Hybridkontoret Myndigheten har full koll på personalens puls, och de verkar uppskatta hemarbetet. Bland annat har sjukskrivningarna sjunkit.
– Tittar vi på effektivitet, engagemang och så vidare så ser vi att det är positivt, säger Katarina Zetterqvist, HR-chef på Lantmäteriet.

Så säkrar Lantmäteriet att hemarbetet flyter smidigt

Experter förutspår att de arbetsgivare som satsar på en hybridlösning efter pandemin också kommer bli tvungna att hjälpa sin personal att bygga upp ett ergonomiskt hållbart hemmakontor. Lantmäteriet ligger steget före – de har redan erbjudit alla anställda 5 000 kr i bidrag för att inreda sin arbetsplats.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Myndighetens HR-chef Katarina Zetterqvist berättar att lösningen framstod som enda alternativet när det kom nya påbud med ännu striktare restriktioner. Och föga överraskande har initiativet varit mycket uppskattat.

– Vi har också gett tips och trix kring vad man ska man tänka på när man jobbar på distans, kring ergonomi och exempelvis hur man ska jobba med belysning, säger Katarina Zetterqvist.

Blir sannolikt en hybridlösning efter pandemin

Lantmäteriet har 50 kontor av olika storlek runt om i landet, men i dag har de så låg bemanning som uppdraget tillåter – och 89 procent av de cirka 2 200 anställda jobbar just nu hemifrån. HR-chefen ser det som sannolikt att en del av arbetet fortsatt kommer att utföras hemifrån även efter att pandemin har släppt sitt grepp.

– Utifrån alla de olika arbetsuppgifter som vår myndighet gör så tror jag att det kommer se olika ut. Självklart kommer vi vilja att våra medarbetare även finns på kontoret ibland. För det fysiska mötet är bra för hälsan men också för kreativiteten, så vi tror nog mer på en mix – en hybridlösning. Men exakt hur det kommer att se ut kan jag inte säga just nu.

Regelbundna temperaturmätningar

Under hela hösten har personalen på månadsbasis fått svara på frågor om sin arbetssituation – om dialogen med kollegor och med sin chef. Har man möjlighet att sköta sin arbetsuppgifter? Upplever man att arbetsbelastningen har blivit högre eller lägre? Kan man skilja på fritid och arbetstid, och tar man nog många pauser?

– Vi har gjort en sådan temperaturmätning med regelbundenhet för att ha som ett diskussionsunderlag för våra chefer så att de kan föra en dialog om sin grupps resultat. Det som vi kan se verkar vara lite svajigt är just avgränsningen mellan det privata och jobbet, och då har vi gått in och försökt poängtera vikten av att man säkerställer att man tar sina raster, att man rör på sig och gör olika typer av aktiviteter som bidrar till att man mår bra, säger hon.

Sjukskrivningarna har sjunkit

Ett tecken på att Lantmäteriets personal trivs med arbetet hemifrån är att sjukskrivningarna faktiskt har sjunkit, och myndigheten har inte heller sett någon ökning av långtidssjukskrivningar. Under hösten har man också genomfört en undersökning kring medarbetarnas psykosociala arbetsmiljö, och Katarina berättar att resultatet var mycket positivt.

– Tittar vi på effektivitet, engagemang och så vidare så ser vi att det är positivt, och vi är väldigt stolta över våra medarbetare och den omställning som de har gjort i sitt sätt att arbeta i vår verksamhet – att gå från att vara en myndighet som förvisso var digital men inte alls på det sätt som vi är i dag. Vi har ställt om på ett mycket bra sätt, säger Katarina.

Hur jobbig var teknikresan?

– Jag ska säga att den inte var nämnvärt jobbig alls. Utöver de som beroende på säkerhetsklassning inte tillåts att jobba hemma, skapade vi förutsättningarna för alla våra medarbetare att göra det  – även för de som har suttit i kundservice. Och jag skulle säga att vår avdelning för IT och utveckling har gjort ett jättebra arbete. Dels med att få ut bärbara datorer till alla, något man inte hade innan, men också en fantastisk it-support för att skapa de här möjligheterna. Vi har till och med lyckats genomföra ett datorbyte i hela vår myndighet på ett coronasäkert sätt, säger hon.

Så skiftar du till att leda på distans

Katarina tycker personligen inte att det är någon skillnad mellan att leda en grupp digitalt jämfört med det traditionella samarbetet där man delar rum, men hon förstår att alla inte delar den uppfattningen.

– Generellt så tror jag att det beror på vilken kultur man har haft. Om man är van vid att ha sina medarbetare runt omkring sig så kan det nog kännas som en utmaning att leda på distans. Som jag ser det så gör du i grund och botten samma sak, men digitalt. Du behöver fortfarande se dina medarbetare, du måste säkerställa att de får den utveckling och det stöd de behöver – och eventuell uppföljning, Om man inte har jobbat på det sättet tidigare så känns det självklart ovant och kan upplevas som tungt, säger  Katarina Zetterqvist.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!