Så säkras skånska kommunernas surfande

Affärer Kommunförbundet Skåne har tecknat nytt ramavtal om leverans av internet- och wan-tjänster. Även säkerhet och skydd mot överbelastningsattacker ingår i avtalet.

Så säkras skånska kommunernas surfande

Kommunförbundet Skåne representerar de 33 kommunerna i Skåne. Nu får Tele2 ansvaret att leverera internet- och wan-tjänster åt kommunerna.

– Då vårt befintliga avtal löpte ut presenterade Tele2 det mest konkurrenskraftiga anbudet och den lösning som svarade bäst på våra behov. Det nya avtalet möjliggör ökad kapacitet och kvalitet utan att kostnaderna ökar. Samtidigt minskar kommunerna sårbarheten med nya redundanta system och utökat skydd mot överbelastningsattacker, säger Niclas Bendroth Clausenborg, strateg med fokus på e-samhällsfrågor på Kommunförbundet Skåne.

Framför allt är det ett ökat behov i verksamheter som skolan, hemtjänsten och kommunala bolag som står bakom affären. I affären ingår även en ny satsning på säkerhet, med nytt skydd mot överbelastningsattacker och en ny kontinuitetsplanering.

Avtalet sträcker sig över tre år, och affären har ett värde på 2 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.