Så ska ai lyfta nya Teams

Teams I sommar kommer Microsoft lansera en ny version av Teams med en rad uppdateringar, men redan nu finns en förhandsversion tillgänglig. Bland så integreras ai-drivna Microsoft 365 copilot i samtalstjänsten.

Så ska ai lyfta nya Teams

Snabbare och effektivare är Microsofts ledord inför lanseringen av den nya versionen som kommer att ske på bred front i juni. Men redan nu kan vissa kommersiella kunder använda den uppdaterade versionen i ett förhandsvisningsprogram.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Att gå med i möten ska gå dubbelt så snabbt som i tidigare versionen. Samtidigt ska tjänsten använda betydligt mindre lagringsutrymme, upp emot 70 procent. Det får effekten att att batteriet i din bärbara dator räcker längre. Dessutom ska Teams använda 50 procent mindre minne enligt den amerikanska it-jätten.

En tydlig skillnad mot tidigare versioner är att den nya Teams-appen bygger på javascript-biblioteket React.

Flera nya verktyg tillkommer i och med lanseringen. Bland annat så adderas den ai-drivna Microsoft 365 Copilot till samtalstjänsten.  Copilot bygger på GPT-4-plattformen och ska bland annat hjälpa till att schemalägga och summera möten.

Dessutom kommer Microsoft Business chat-funktion i Copilot att integreras i Teams, som på ett snabbt och effektivt sätt hämtar data från andra 365-tjänster under möten.

Så blir nya designen

Även designen förändras i nya Teams. Den nya Teams-appen ska att kännas mer som en inbyggd Windows-app. Microsoft har bland annat ändrat canvasfärgen från grå till vit och använder genomgående mindre av den lila färgen som vi kommit att förknippa samtalstjänsten med.

I den nya versionen kommer det enligt Microsoft att krävas färre klick för att navigera i tjänsten. Det blir enklare att söka efter information, hantera meddelanden och organisera kanaler.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.