nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Box ska effektivisera den digitala arbetsplatsen

Nytt aktivitetsflöde för lättare samarbete. Nu har Box presenterat en lösning som förenklar innehållshantering.
– Vår tanke är att den digitala arbetsplatsen ska bygga på ett ekosystem av ledande program och plattformar, säger Jeetu Patel på Box.

  • Artikel annons 1

Det var under arbetsdagarna BoxWorks som det amerikanska företaget Box lanserade nyheter som de menar ska underlätta samarbete. Det hela är centrerat kring filer som lagras i box och hur man kommer åt dessa.

– Box är en innehållshubb för den digitala arbetsplatsen, en plats där människor kan samarbete kring de filer som är mest relevanta för dem och smidigt förflytta sig mellan alla program de behöver för att få jobbet gjort, säger företagets produktchef Jeetu Patel.

Man har lanserat en öppen betaversion av Box for G-suit och Gmail-integreringar samt en av Box Feed.

– Dagens företag behöver en enda tillförlitlig informationskälla som täcker alla slutanvändarprogram och serversidesystem. Det är molninnehållshanteringens styrka. En plattform för att hantera, skydda och samarbete kring innehåll, säger Patel.

Ekosystemet är viktigt

I nuläget har Box lyckats samla runt 1 400 program och man jobbar hårt på att bli en än viktigare ekosystemsägare. Uppdateringarna ger användarna nu ännu större frihet att använda olika program.

Exempel är att om en fil läggs i en Salesforce-post, eller om det pågår en diskussion kring en fil i en Slack-kanal – visas ni den aktiviteten direkt i förhandsgranskningen, med kommentarer, uppgifter eller annan uppdaterad Box-information. Användaren behöver bara klicka för att smidigt hoppa direkt från Box till posten eller tråden.

Förutom aktivitetsflödet finns i den nya förhandsgranskningen även en lista över utvalda rekommendationer som användare kan behöva i samband med den filen, så att de kan agera direkt via Box. Det kan handla om att snabbt dela en länk via Gmail, att publicera den i en fil i Slack eller att skicka en fil som behöver signeras med DocuSign. De rekommenderade programmen baseras på en rad faktorer, bland annat vilka program användaren oftast använder, vilka som är populärast inom företaget och vilka som är närmast kopplade till filtypen. Det är dessutom bara de program som är godkända av organisationens Box-administratör som visas i förhandsgranskningen.

Betaversionerna av det nya aktivitetsflödet och de rekommenderade apparna är schemalagda till våren 2019. Box for G Suite-integreringen är tillgänglig som offentlig betaversion i dag). Box Feed är tillgänglig som offentlig betaversion i dag och kan aktiveras för användare i Box-adminkonsolen.

 

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.