Så ska det se ut!

Så här kul kan det bli att shoppa när butikerna knyter ihop den fysiska upplevelsen med digitala kanaler. Ciscos Robert Lloyd predikar ”tingens internet” på scenen i Orlando.

Så ska det se ut!

Internet of Things, eller tingens internet, är Ciscos stora tema just nu (se länkad artikel längst ner på sidan). Så även på Enterprise Connect, där deras chef för affärsutveckling och försäljning, Robert Lloyd intog stora scenen på tisdagsförmiddagen.

Hans presentation var i huvudsak en stor demosession för att visa att kommunikationslösningar i företagsmiljö kan skapa lika bra upplevelser som dagens konsumenttjänster ofta gör.

– Jag hatar shopping! Gillar att köpa men inte allt runtomkring, som att jaga parkeringsplats och trängas med en massa folk. Men jag har bivit lovad att tingens internet ska kunna göra mig till en supershoppare, säger Lloyd innan den verkliga showen börjar.

In med webrtc

Utifrån scenariot att Robert Lloyd ska köpa ett kylskåp visar Cisco hur de tycker att man ska knyta ihop alla tillgängliga resurser, från expertpersoner som dyker upp på video till sensorer som visar var det finns lediga parkeringsplatser, över nätet. Det går dock inte lång stund innan det stora demospöket slår till. Det blir svart i rutan när videolänken bryts … Skratt och applåder.

Som final dyker Ciscos egen webrtc-guru Cullen Jennings upp i den avslutande scenen i rollen som kundtjänstmedarbetare. Han kopplas in med video och ljud direkt i en webbläsare och då fungerar tekniken klockrent igen.

Webex och HCS

– För att det här ska bli verklighet fullt ut måste vi alla här inne hjälpas åt. Det behövs gemensamma standarder för att allt ska kunna skalas upp. Men vi har grunderna på plats: hårdvara och mjukvara, mobilitet och molnet, deklarerar Robert Lloyd.

Under avslutande frågestunden med No Jitters Fred Knight förklarar Lloyd att Cisco visserligen styr om mot att vara ett mjukvarucentriskt företag, men att de ska fortsätta bygga hårdvara i de fall där det behövs.

När det gäller uc-molnet, som kunderna varit aningen tröga på att anamma, kommer Cisco att bygga vidare på Webex och sin HCS-plattform.

– Jag tror att vi är på väg mot ett avgörande genombrott här, säger Robert Lloyd.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.