Så ska HSB Stockholm serva sina kunder

Affärer HSB Stockholm börjar använda Teleoptis system för bemanningsplanering i servicecentret.

Så ska HSB Stockholm serva sina kunder

HSB Stockholm är landets största bostadskooperation, med 3900 bostadsrättsföreningar. Nu har de gjort klart för att börja använda Teleopti när de planerar bemanningen i kontaktcentret. 60 procent av de inkommande ärendena vid HSB Stockholms servicecenter är skrivna, vilket haft betydelse för valet.

 

Fem leverantörer var uppe till jämförelse, innan valet till slut föll på Teleopti. HSB studerade kvalitet, integration, funktioner och användarvänlighet.

 

– Det har varit viktigt att få en stark lokal aktör med support här i Stockholm. Andra system vi har studerat tar dessutom bara hänsyn till en resurs, men inte en kompetens. Här kan vi arbeta både utifrån en tjänst och en specifik kompetens, säger Jonas Häggblom, chef för HSB Stockholms servicecenter.

HSB Stockholms servicecenter tillhandahåller cirka 100 tjänster och har ungefär 80 medarbetare.

”Komplexa ärenden”

– Det finns en del komplexa ärenden, eftersom HSB Stockholm även är ett förvaltningsbolag, säger Jonas Häggblom.

Avtalet, som blev klart innan årsskiftet, sträcker sig över tre år. Någon kostnad har däremot inte offentliggjorts.

”Några kronor extra”

– Det går inte att säga, men det kostar några kronor extra, som kanske kan se avskräckande ut först. Men räknat på vad man får är det bra, säger Jonas Häggblom.

– Att effektivisera så mycket inkommande ärenden är en utmaning och ett omfattande förändringsarbete inom organisationen är nödvändigt, säger Teleoptis vd, Olle Düring.

Implementeringen pågår just nu, och ska vara klar till 1 februari i år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.