Så ska Ramirent hålla koll på mobilerna

Device management Telia ska ta hand om hanteringen av maskinuthyrningfirman Ramirents mobiler. Totalt handlar det om cirka 600 telefoner.

Så ska Ramirent hålla koll på mobilerna

Ramirent köper in tjänsten device management från Telia – en av bitarna i den satsning på företagsmobilitet som Telia presenterade för ett år sedan. I tjänsten ingår hantering av både enheter och applikationer och distribution av verksamhetsdata till mobila enheter. Totalt ska det röra sig om ungefär 600 mobiltelefoner.

– Vår personal är ofta ute på fältet och arbetar nära våra kunder. Med Telias tjänster kan vi få en god överblick av företagets mobiler och våra medarbetare kan få säker tillgång till de mobila tjänster och den information de behöver för att göra sitt dagliga arbete, som till exempel mejl, säger inköpschef Peter Andréas på Ramirent.

I den nya affären ingår också att Telia ska hantera tjänsten åt Ramirent. Sedan tidigare köper Ramirent sina mobil- och fast telefoni och bredbandstjänster från Telia.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.