Så tyckte deltagarna om Connect 18

Telekom idag Live Onsdagens Connect 18 blandade anföranden, demonstrationer och branschmingel.
Men vad fick deltagarna med sig hem? Vi tog pulsen på en kvartett.

Så tyckte deltagarna om Connect 18
Björn Forsén

Björn Forsén, Telia Company

Vad tar du med dig hem från dagen?
– Jag tycker att kopplingen mellan människa och teknik var otroligt intressant. Att det inte bara handlade om en av de två. Sedan gillade jag uttrycket som Henrik Byström på Microsoft använde, ”+ai” – det kommer jag sno med mig hem

Vad var förväntningarna och vad mer hoppas du få ut?
– Jag kommer att gå på customer service-spåret. Där förväntar jag mig att få reda på hur företag använder teknik som ai i praktiken. Det är en sak att köpa in massa teknik, men hur ska man tänka för att implementera rätt? Vad har man för strategi för att uppnå målen man satte när man valde att köpa tekniken?

Hur långt har ni kommit i er egen digitalisering?
– Jag skulle säga att vi kommit hyfsat långt. Jag reflekterade i morse över att man lätt är väldigt självkritisk till sin egen utveckling, men jag tror att vi ligger rätt i tiden.

Marie Blom Marie Blom

Marie Blom, Kungsbacka kommun

Vad tar du med dig hem från dagen?
– Något jag tyckte var intressant var Microsofts och Googles presentationer om självledarskap och kontorsoberoende. Det pratar vi mycket om inom Kungsbacka. En kommun kanske inte går att jämföra med Google – men det är samma tanke. Vi skulle vilja få in tankesättet om självledarskap. Vi är lite fast i byråkratin.

Vad var förväntningarna och vad mer hoppas du få ut?
– Mycket av det vi hört. Men det har även varit spännande nyheter som ger aha-upplevelser. Ai är kanske inget som vi i dagsläge har tankar kring, men det här ger nya infallsvinklar. Intressant att tänka på kundresan och hur den ska se ut. Att få nya infallsvinklar för att utveckla sitt tankesätt hoppas vi kunna få här.

Hur långt har ni kommit i er egen digitalisering?
– Jag tror vi ligger i framkant när det gäller kommunerna. Det jobbas mycket med det hela tiden och vi pratar om digitalisering på alla nivåer inom organisationen. 

Ingevar Wiklander Ingevar Wiklander

Ingevar Wiklander, Läkarhuset Odenplan

Vad tar du med dig hem från dagen?
– Den första presentationen var väldigt bra. Trendspaningen var intressant och viktig att få. Jag gillar upplägget med att man gick från det globala till mikrotrender. Och förutom att synliggöra dem vill jag se hur långt man kommit för att matcha dem.

Vad var förväntningarna och vad mer hoppas du få ut?
– Jag vill veta mer om hur man realiserar teknik och hur man ser på kundbehovet. De senaste 30 åren har man fokuserat mycket på teknik, men inte på hur den ska appliceras. Man har ofta hamnat i läget inifrån och ut – inte tvärtom. Där tyckte jag man kunde se att man faktiskt håller på att vända på resonemanget.

Hur långt har ni kommit i er egen digitalisering?
– Det är fortfarande en lång väg. Och jag tror att det finns mycket att göra inom vården. Ett exempel på intressant teknik är ai och hur den kan hjälpa till.

Lotta Dellner Lotta Deller

Lotta Dellner, Elisa Videra

Vad tar du med dig hem från dagen?
– Jag tyckte det var intressant att höra Google och Microsofts syn på den resa vi alla gör nu. Hur ska man vara en attraktiv arbetsgivare? Den frågeställningen ligger helt rätt i tiden. Flexibiliteten på arbetsplatsen och hur unga vill arbeta framöver. Som de sa: en arbetsplats är inte det viktiga – utan hur man arbetar

Vad var förväntningarna och vad mer hoppas du få ut?
– För oss är det viktigt att veta hur trenderna går, för att vi ska kunna vara rätt ute när vi möter våra kunder. Vi måste vara på samma ”plats” som dem. Det jag har hört om det är vad jag hade förväntat mig. Sedan tycker jag kommunikation generellt är intressant och det går ju så fruktansvärt fort nu. Telness som vi lyssnade på hade en poäng. Där pratar man om kundresan. Resan börjar i kundens behov, men kunder kanske inte ens vet att de har behovet. Där måste vi först lära kunden – för att sedan påbörja resan med dem.

Hur långt har ni kommit i er egen digitalisering?
– Det finns alltid mycket att göra. Men som bolag ligger vi bra med i utvecklingen och vi har en egen lösning med cloud connect.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.