Saab igång med privat 5g-nät

5g Ett första steg på väg mot industri 4.0 och en viktig detalj för att öka effektiviteten. Nu har Saab driftsatt ett privat 5g-nät med målet att automatisera verksamheten.

Saab igång med privat 5g-nät

En av de stora visionerna för nästa generations radioteknik är att den ska revolutionera industrin. Detta genom att industrin kan automatiseras mera tack vare korta svartstider/fördröjningar samt möjligheten att kunna överför data snabbare.
Man har länge pratat om det som den ”fjärde revolutionen” och därför kallas det för industri 4.0.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Några som är tidigt ute i Sverige är Saab som nu driftsatt ett privat mobilnät för 5g. Detta med teknik från Nokia och Combitech.
– Med en helt uppkopplad fabrik får vi möjlighet till en bättre arbetsmiljö och en effektivisering av produktionen, säger Marcus Bergström, chef på Saab Aerostructures.

Det privata mobilnätet blir en förutsättning för att produktionen ska kunna spåra materialflöden, följa upp användning, slitage och servicebehov hos maskiner och verktyg, använda autonoma truckar samt att ha uppkopplade operatörer med egna terminaler på armen.

Nätet har byggts med teknik från Nokia och Combitech är de som stått för projektledningen.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!