Safemove säkrar uppkopplingen

Birdstep lanserar Safemove i Sverige, en mjukvara som gör att den mobila uppkopplingen automatiskt väljer det snabbaste och mest tillgängliga nätet, utan att riskera säkerheten.

Safemove säkrar uppkopplingen

Safemoves mobila vpn ska göra att användaren ständigt och utan avbrott kan vara uppkopplad mot företagsnätet, med wlan på kontoret eller hemma och med 3G i bil eller buss. Mjukvaran ska automatiskt kunna välja den snabbaste och mest tillgängliga uppkopplingen. Företagets datanät priotiteras med hjälp av seamless roaming, som innebär att bytet mellan olika nätverk inte medför några avbrott.

Safemoves mobila vpn lägger upp en krypterad tunnel och där övergången mellan till exempel wlan och 3g skulle ställa till säkerhetsproblem bibehålls uppkopplingen.

– Oberoende av vilken bärare man har kommer uppkopplingen igång. I och med att kopplingen är uppe bibehålls säkerheten, säger Torbjörn Sandberg, koncernchef på Birdstep.

Hög säkerhet

Birdstep jobbar bland annat med finska försvaret, Nordea och de största landstingen i Finland, som alla har höga krav på säkerheten. Torbjörn Sandberg tror omvärldssituationen gör att såna här lösningar kommer att bli allt vanligare.

– Det vore naturligtvis en bättre värld om det inte behövdes såna här lösningar. Men för de som behöver hög säkerhet är det här en fördel. Allt fler användare är mobila och har krav på ständig uppkoppling mot nätverket oavsett plats eller under förflyttning. Med ökad användning av de nya så kallade cloudtjänsterna kommer det bli ännu viktigare att avbrottsfri uppkoppling säkerställs oavsett var man är.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.