Säker uppkoppling för hybridkontoret med nya Prisma SASE

produkt Palo Alto Networks lanserar sase-enhet med SD-WAN-funktionalitet och 5g-stöd

Säker uppkoppling för hybridkontoret med nya Prisma SASE

Med Prisma Sase hoppas Palo Alto Networks hitta fram till företag som ställer höga krav på säkerhet och flexibilitet i sin nätverksmiljö, särskilt när hybridkontoret börjar bli det nya normala i många organisationer.

Nätverkstekniken SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) har vuxit i popularitet de senaste åren. Förklaringen är att det är en säker och flexibel lösning som dessutom är billigare än traditionella WAN-lösningar.

Högsta tänkbara säkerhet

Prisma SASE inkluderar en SD-WAN-enhet med inbyggt stöd för 5g och en tillhörande molntjänst. Lösningen ska enligt Palo Alto Networks resultera i högsta tänkbara säkerhet även i en arbetsmiljö där medarbetarna rör sig mellan kontoret, hemmakontoret och arbete ute på fältet.

Sase står för Secure Access Service Edge och är en relativt ny lösning för att bygga säkra nätverkslösningar oavsett vilka enheter som används och var användaren befinner sig. Det ska heller inte spela någon roll om applikationerna körs i molnet eller på den egna enheten.

Det inbyggda 5g-stödet ger företag möjligheten att tillhandahålla WAN-anslutning till filialnät. Enheten har också stöd för Cloudblades-integration med Microsoft Teams, Zoom och ServiceNow.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.