Säker videolösning ger boom under Corona – de fördubblar personalstyrkan

Säkerhet Med allt fler videomöten generellt ökar kraven på säkerhet. Svenska Compodium är ett av företagen som nischat in sig på video med säker lagring, inloggning och kryptering.

Säker videolösning ger boom under Corona – de fördubblar personalstyrkan

I våras var det många som pratade om säkerhetsbrister i videotjänsten Zoom. Det handlade om hanteringen av data, hur man hanterade inloggningsuppgifter samt om skyddet av den enskildes integritet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Zoom blev snabbt tvunget att rätta till bristerna när användandet av videomötestjänster exploderade när världen stängde ner i pandemins spår.

Zoom, Teams, Google Meet och några till tjänster är de som växt mest, men ett företag som också fått betydligt mer att göra under krisen är svenska Compodium som grundades 1997. Charlotte Berg är ny vd sedan en månad tillbaka.

– När Corona kom insåg bolaget att nu finns det en våg att rida på, tidigare har vi fått förklara mycket att det är bra med videomöten. Vi har redan fördubblat personalstyrkan och vi räknar med att vi kommer att öka 30 procent i omsättning i år – redan innan vi lanserade vår nya lösning Vidicue, säger hon.

Det är klart att man vill ha säkra videomöten. Men vad betyder säkerhet just för videomöten?

– Det handlar till exempel om att veta att det bara är du och jag i det här mötet. Ingen annan kan ta sig in i mötet eller avlyssna det samtalet som vi har eftersom det finns en kryptering. Det är också en fråga om att veta att du är du om vi inte har träffats tidigare – det löses med inloggning med bank-id eller andra autentiseringslösningar, säger Charlotte Berg och fortsätter:

– En tredje viktig aspekt är att man måste ha koll på var informationen lagras på grund av gdpr och Schrems II-domen.

Det finns ju många som vill växa på video-marknaden nu. Vad är unikt med er?

– Många av våra kunder använder ju stora tjänster också. Vi ser oss inte som konkurrenter med dem utan vi är en nischad lösning i första hand för de som är på en mer reglerad marknad. Efter Corona har fler insett att de behöver säkra videomöten utanför hälso- och sjukvård som är det klassiska exemplet. Till exempel för börsbolag som ska prata om känslig information, styrelser för sina möten, många kommunala möten samt advokatbyråer som pratar med sina klienter.

Ni släppte er nya lösning Vidicue i september. Hur skiljer den ut sig?

– Vi har byggt en unik lösning som bygger på en del andra tjänster med mycket hög säkerhet. En sak som sticker ut är att den fungerar oavsett plattform. Den finns som klient i datorn, i webbläsaren och som mobilapp på Google Play och App store. Sen har vi också många olika sätt att identifiera sig med bankd-id eller motsvarande globala lösningar. Och så är den mycket enkel att använda.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.