Säkerhetsexperten startar eget – lämnar Internetstiftelsen efter 20 år

Säkerhet Anne-Marie Eklund Löwinder, en av landets mest kända it-säkerhetsexperter, tar ett nytt kliv i karriären.

Säkerhetsexperten startar eget – lämnar Internetstiftelsen efter 20 år

Efter knappt 20 år på Internetstiftelsen går Anne-Marie Eklund Löwinder över till egen verksamhet. En av landets mest kända it-säkerhetsexperter kommer att arbeta med utredningar, utbildningar och presentationer med ledningsgrupper på företag som målgrupp.

Det är tidningen Ny Teknik som har fått en pratstund med Anne-Marie Eklund Löwinder.

– Det har varit en fantastisk resa, men efter två decennium finns det alltid en risk att fastna i gamla hjulspår, säger hon till Ny Teknik.

Sitter med i flera styrelser

Hon berättar att hon även fortsättningsvis kommer sitta med i styrelserna för bland annat Trafikverket, Skatteverket och Försvarets Materielverk.

Anne-Marie Eklund Löwinder berättar att hon fortfarande har en av de fysiska nycklarna till internet i sin ägo, men att tanken är att hon ska lämna över nyckeln till en ny kryptoofficer. Processen har dock drabbats av förseningar på grund av coronapandemin.

– Det är ett personligt uppdrag från Icann, och påverkas inte av att jag slutar på Internetstiftelsen. Det är och har varit jättehäftigt att ha den rollen, säger Anne-Marie Eklund Löwinder till Ny Teknik.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.