Säkerhetsexperten startar eget – lämnar Internetstiftelsen efter 20 år

Säkerhet Anne-Marie Eklund Löwinder, en av landets mest kända it-säkerhetsexperter, tar ett nytt kliv i karriären.

Säkerhetsexperten startar eget – lämnar Internetstiftelsen efter 20 år

Efter knappt 20 år på Internetstiftelsen går Anne-Marie Eklund Löwinder över till egen verksamhet. En av landets mest kända it-säkerhetsexperter kommer att arbeta med utredningar, utbildningar och presentationer med ledningsgrupper på företag som målgrupp.

Det är tidningen Ny Teknik som har fått en pratstund med Anne-Marie Eklund Löwinder.

– Det har varit en fantastisk resa, men efter två decennium finns det alltid en risk att fastna i gamla hjulspår, säger hon till Ny Teknik.

Sitter med i flera styrelser

Hon berättar att hon även fortsättningsvis kommer sitta med i styrelserna för bland annat Trafikverket, Skatteverket och Försvarets Materielverk.

Anne-Marie Eklund Löwinder berättar att hon fortfarande har en av de fysiska nycklarna till internet i sin ägo, men att tanken är att hon ska lämna över nyckeln till en ny kryptoofficer. Processen har dock drabbats av förseningar på grund av coronapandemin.

– Det är ett personligt uppdrag från Icann, och påverkas inte av att jag slutar på Internetstiftelsen. Det är och har varit jättehäftigt att ha den rollen, säger Anne-Marie Eklund Löwinder till Ny Teknik.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.