Säkerhetsexpert värvas till Cygate

Affärer Cygate har värvat ett tungt namn från banksektorn att leda sitt säkerhetsteam i Sydsverige.

Mikael Augustinson byter Saxo Bank mot Cygate.
Mikael Augustinson byter Saxo Bank mot Cygate.

Systemintegratören Cygate, som är en del av Telia, har värvat säkerhetsexperten Mikael Augustinson till sitt kontor i Malmö. Augustinson har trettio års erfarenhet i branschen och kommer senast från den danska investeringsbanken Saxo Bank där han jobbat som it-säkerhetschef. Tidigare har han också jobbat med säkerhet på E.ON och konsultföretaget Stretch.

– Eftersom jag tidigare arbetat på reglerade marknader är jag väl insatt i kravbilden och lagar kring bland annat nätsäkerhet, hantering av data i molnet, integritetsfrågor och outsourcing. Jag ser en stor potential i att driva dessa frågor inom ramen för Cygates satsning på it som tjänst och jag ser fram emot att nu arbeta för att föra upp säkerhetsfrågan på agendan hos svenska företag, säger Mikael Augustinson.

Augustinson kommer hos Cygate att leda ett team med elva säkerhetskonsulter placerade på kontor i Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.