Säkerhetshoten du måste se upp med enligt experterna

Säkerhet Barracuda Networks tipsar om årets mest underskattade hot mot it-säkerheten.

Säkerhetshoten du måste se upp med enligt experterna

It-säkerhetsföretaget Barracuda Networks har tagit hjälp av sina främsta experter för att utse de mest underskattade säkerhetshoten under 2022.

– IT-säkerhet handlar till stor del om proaktivitet och att ha blicken framåt. Samtidigt har vi mycket att vinna på att ha ett öga i backspegeln. Vi behöver dra större lärdom av vad som hänt. Om vi ser tillbaka på 2022 är det uppenbart att IT-säkerhet handlar om betydligt mer än teknik, det är lika mycket kunskapen och förståelsen som måste höjas i alla led, säger Peter Graymon, ansvarig för Barracuda Networks i Norden.

De fyra säkerhetshoten som finns på expertpanelens lista är:

Sårbara flöden för mjukvaruutveckling

Flöden för produktion av mjukvara är i dag ett av cyberbrottslingarnas främsta måltavlor och många organisationer underskattar enligt Barracuda Networks hur sårbart detta flöde är. Källkod, containrar och programkodsförråd är några av de komponenter som en angripare kan rikta in sig på.

Applikationssäkerhet

Enligt Barracuda Networks attackeras ofta företagets applikationer vid ett cyberangrepp. Men alltför många organisationer är inte proaktiva när det kommer till att skydda olika applikationer. Här tipsar man om att undersöka säkerhetsläget och att ställa frågor till leverantörerna om vilka åtgärder som vidtagits för att skydda applikationerna.

Medarbetarnas säkerhetsmedvetande

Otillräcklig utbildning i säkerhetsfrågor gör att medarbetarna förblir ett hot mot företagets it-säkerhet enligt Barracuda Networks. Trots att många i dag utsätts för nätfiske (phishing) och olika slags riktade attacker i stor omfattning, genomförs utbildningar bara någon gång om året eller ännu mer sällan.

Vi underskattar riskerna och konsekvenserna

Samtidigt som cyberbrottslingar får tillgång till allt mer avancerade verktyg fortsätter många företag och myndigheter att underskatta risken för och konsekvenserna av att drabbas av en it-attack – detta trots att vi under det gångna året sett vad följderna kan bli om kritisk it-infrastruktur sätts ur spel.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.