Salesforce köper samarbetstjänsten Slack

Affärer Slack var tidigt ute med en bra samarbetstjänst för företag och privatpersoner. Sju år efter starten köper ny crm-jätten Salesforce bolaget för 27,7 miljarder dollar.

Salesforce köper samarbetstjänsten Slack

Slack står för Searchable Log of All Conversation and Knowledge och är ett av marknadens största samarbetsverktyg – innan Microsoft Teams slog igenom kanske det allra största.

Ryktena om uppköp har varit många allt sedan starten 2013 och börsintroduktionen förra året. Till slut blev det Salesforce, den amerikanska crm-jätten som slår till. Köpesumman landar på 27,7 miljarder dollar – ett av de allra största köpen av ett mjukvaru-företag någonsin.

– Det här är en matchning ”made in heaven”. Tillsammans kommer Salesforce och Slack forma framtidens enterprise-tjänster och transformera hur alla arbetar i en heldigital jobba-där-du-är-värld, säger Salesforce vd och grundare Marc Benioff i ett uttalande.

Det blir spännande att se hur Salesforce kommer att få in Slack i sitt Customer 360-perspektiv. Troligtvis kommer det att handla om förbättrad kommunikation både mellan anställda och ut mot kunder och samarbetspartners.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!