Salesforce inleder samarbete med OpenAI

AI CRM-leverantören Salesforce bygger in funktioner för generativ ai i sin mjukvaruplattform. Resultatet har fått namnet Einstein GPT och ska bland annat kunna användas av kundservicemedarbetare.

Salesforce inleder samarbete med OpenAI

Generativ artificiell intelligens är en av de hetaste tekniktrenderna just nu. Salesforce är senast ut i raden av mjukvaruleverantörer att erbjuda stöd för tekniken – detta i form av Einstein GPT, en generativ ai-funktion som integreras i företagets CRM-plattform.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Salesforce har inlett ett samarbete med OpenAI, välkänt för sin plattform ChatGPT, och kommer att baka ihop deras ai-teknik med sina egenutvecklade ai-modeller.

Einstein GPT gör det möjligt att kombinera data från Salesforce olika molntjänster med externa datakällor för att med hjälp av ai-tekniken skapa innehåll i realtid. Ett exempel är att kundservicemedarbetare kan få hjälp med att ta fram skräddarsydda svar på kundfrågor som är baserat på all tillgänglig information om kunden.

Teknikplattformen kommer också att kunna användas inom marknadsföring och försäljning, exempelvis för att förbereda nästa kundinteraktion, ta fram specialanpassade e-postmeddelanden eller marknadsföringskampanjer.

Men Salesforce ai-satsning slutar inte här. Salesforce Ventures, företagets investeringsdel, drar igång en fond med inriktning på generativ ai. Med en startsumma på 250 miljoner dollar tänker man investera i intressanta startupföretag och driva på utvecklingen av ansvarsfull användning av generativ artificiell intelligens.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.