Trendbrott: Nu säljs det fler 5g- än 4g-mobiler i världen

5g Över hälften av alla smarta mobiltelefoner som såldes i världen under januari månad var redo för 5g.

Trendbrott: Nu säljs det fler 5g- än 4g-mobiler i världen

Globalt sett såldes det fler 5g-mobiler än 4g-mobiler under årets första månad, vilket Telecoms.com rapporterar om. Enligt siffror från analysföretaget Counterpoint Research var 51 procent av alla sålda smartphones redo att användas i 5g-nätverk.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det är första gången någonsin som det säljs fler 5g- än 4g-enheter under en kalendermånad och de regioner som leder utvecklingen är Kina, Nordamerika och Västeuropa. Kina sticker ut eftersom 84 procent av alla smartphones som såldes under januari har 5g-stöd. I Nordamerika och Västeuropa var siffran 73 respektive 76 procent.

Apple har gått över till 5g

En stor anledning till att 5g nu seglar förbi 4g är att Apple gått över till 5g i sina Iphone-enheter och att företaget dominerar marknaden i Nordamerika och Västeuropa. I USA är drygt varannan såld smartphone en Iphone.

Enligt Counterpoint Research stod lågt prissatta Android-mobiler för en femtedel av de 5g-enheter som såldes under januari månad.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.