nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Samarbete blir mindre plattformsberoende

Att välja rätt samarbetslösning kan vara besvärligt när användarna vill kunna ansluta med många olika typer av enheter. Inom några år är det problemet historia menar Gartner.

  • Artikel annons 1

Inte minst till mobilen finns det en uppsjö av olika verktyg för samarbete. Vissa av dem har sitt ursprung i videovärlden andra kommer från den klassiska telefonivärlden medan merparten av dem är nyare på banan men har fördelen av att vara enkla att använda och fylla specifika samarbetsbehov. Det gör att vi ofta har en hel uppsättning olika verktyg som långt ifrån alltid fungerar på alla de tekniska plattformar som vi använder i jobbet, konstaterar analysfirman Gartner i en ny rapport. Men om man ser det som ett problem är ljusare tider nära menar de. Redan inom tre till fem år kan vi räkna med merparten av samarbetslösningarna på marknaden kommer att fungera i såväl mobila enheter, vanliga webbläsare som genom applikationer för datorn.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.