Danske Bank presenterar stort it-projekt – satsar på ai och molnet

AI Danske Bank meddelar att man migrerar en del av sin infrastruktur, applikationer och data till Amazon Web Services. Totalt handlar det om mer än 15 000 servrar och fler än 1000 applikationer.

Danske Bank presenterar stort it-projekt – satsar på ai och molnet
Frans Woelders, foto: Danske Bank.

Migreringen till AWS är en del av bankens Forward’28-strategi, där man vill erbjuda kunder nya digitala lösningar samtidigt som företaget ska blir en mer effektiv bank. 

Planerna inkluderar migrering av över 16 600 virtuella och fysiska servrar och mer än 1 000 applikationer från Danske Banks privata moln till AWS. Man kommer att dra nytta av AWS hela utbud av molnteknologier inklusive artificiell intelligens och maskininlärning från AWS samt tjänster för generativ ai.

– Vi är och fortsätter att vara en ledande bank i en digital tidsålder, och därför investerar vi avsevärt i digitalisering och teknik för att ge en bättre bankupplevelse och bli mer operativt effektiva. Våra kunder blir allt mer digitala och vi fokuserar på att möta deras förväntningar på onlinetjänster och på att bli en enkel, effektiv och säker bank i linje med vår Forward’28-strategi, säger Frans Woelders, COO för Danske Bank, och fortsätter:

– Att arbeta med den senaste tekniken gör det möjligt för oss att vårda innovation och ge medarbetarna möjlighet att uppgradera, samtidigt som banken kan bli en mer attraktiv arbetsgivare för potentiella talanger. AWS globala infrastruktur och omfattande molnkapacitet kommer att göra det möjligt för våra utvecklare att snabbt bygga, testa och lansera nästa generations banktjänster i enlighet med säkerhets-, regelverks- och hållbarhetskrav.

Flytten till AWS innebär enligt bolaget en omfattande teknisk transformation med fokus på ökad användning av molnteknik, data och ai för att påskynda utvecklingen av innovativa kundlösningar.  Danske Bank ska också tillhandahålla AWS-utbildning till mer än 1 500 anställda.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.