Samarbete ger telekomingenjörer

Bransch Blekinge Tekniska Högskola samarbetar sedan några år med ett indiskt universitet och snart är det dags för en ny kull ingenjörer att kliva ut i arbetslivet.

Samarbete ger telekomingenjörer

Det råder en ständig brist på välutbildade ingenjörer inom telekom- och it-sektorn. Vid Blekinge Tekniska Högskola, BTH, försöker man stödja branschen genom ett samarbete med ett indiskt universitet.

Studenterna läser 3,5 år i Indien och avslutar sedan utbildningen med en masterutbildning i antingen telekommunikation eller datavetenskap på BTH.

Under 2014 kom de första indiska studenterna till Blekinge och av sammanlagt 43 studenter fick 35 arbete strax efter, eller innan, avklarade studier. Av dessa har 10 etablerat sig i Karlskrona och jobbar idag inom företag som Ericsson, Qvantel och Compuverde.

För att underlätta kontakten mellan studenterna och företagen har BTH även drivit Vinnova-finansierade projekt med kurser i svenska språket.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.