Här är Zoom:s nya ai-drivna samarbetsplattform

Samarbetsverktyg Zoom lanserar nu en ny ai-driven samarbetsplattform, Zoom Workplace, samt lanserar 40 nya funktioner och tillägg.

Här är Zoom:s nya ai-drivna samarbetsplattform

Zooms nya samarbetsplattform Zoom Workplace är enligt bolaget utformad för att stärka ett brett utbud av kommunikations- och samarbetsverktyg genom ai i en säker och skalbar plattform.

Zoom-användare får nu tillgång till nya ai-drivna funktioner för Zoom Phone, Team Chat, Events och Contact Center för att ytterligare effektivisera den moderna arbetsplatsen.

– På Zoom fokuserar vi på att förbättra våra användares arbetsdag och arbetsflöden, samtidigt som vi ger användarna samma välbekanta Zoom-upplevelse som de känner till och litar på, säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och fortsätter:

– Vi upplever att det ai-drivna verktyget Zoom AI Companion har omvandlat plattformen och blivit ett unikt verktyg för att förbättra arbetsdagen och frigöra värdefulla resurser. Därför är det ett helt naturligt steg i vår utveckling att introducera Zoom Workplace, där vi samlar alla våra kärnfunktioner i en enda ai-driven plattform.

Den nya samarbetsplattformen innehåller bland annat Ask AI Companion, en digital assistent som underlättar användarnas vardag genom att exempelvis sammanfatta möten, förbereda agendor, bearbeta mötesdata och ta fram referat av chattar, mailtrådar och dokument.

Även Zoom Phone får ny ai-funktionalitet. De nya funktionerna ska hjälpa användare att optimera samtal genom att bland annat få ett samtalsreferat, dessutom bidrar ai-funktionaliteten till att värdera vilka missade samtal som är viktigast att hantera och ge en sammanfattning av de inkommande samtalen på telefonsvararen, utan att användarna behöver lyssna av varje enskilt meddelande.

Andra nyheter i Zoom Workplace är:

Mötesflik: Vid Zoom Meetings kan användare se en ny mötesflik i Zoom-appen, vilket möjliggör samarbete före, under och efter möten. Den stöder traditionella kalendervyer och fungerar som en samlingsplats för agendor, inspelningar och andra delade objekt som dokument, AI Companion-smarta inspelningar och mötessammanfattningar.

Vy med flera högtalare: Under ett möte anpassas den nya vyn med flera högtalare automatiskt till videolayouten för att markera vem som talar, vilket gör det lättare för deltagarna att följa med.

Ai-driven porträttbelysning: Hjälper till att lysa upp användarnas ansikten om ljuset är dåligt, medan generativa virtuella ai-bakgrunder tillåter användare att skapa anpassade bakgrunder.

Verktygsfält: Ett nytt anpassningsbart verktygsfält förenklar mötesupplevelsen ytterligare. Här kan du samla dina mest använda funktioner.

Multi-sharing: Flera deltagare kan nu samtidigt dela skärmar och dokument, samt whiteboards och anteckningar. Funktionen gör att de kan välja dokument, effektivisera behörigheter för dokumentåtkomst, samt samarbeta mellan dokument direkt från möten och dokument från tredjepartsappar.

 Workspace-flik: En ny flik ger tillgång till Workspace Reservation med vägvisning och besökshantering direkt från Zoom Workplace-appen. För att göra möten mer inkluderande kommer Zoom Rooms att erbjuda alternativet att aktivera nya intelligenta namnskyltar som automatiskt kan adderas till personer i ett Zoom Room under ett möte.

Zoom Rooms: När en skärm inte räcker kommer användare att kunna utöka Zoom Rooms med ytterligare en enhet med skärm för utökat ljud- och videosamarbete.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.