Samarbete kring rösttelefoni i trådlösa nät

För att göra det enklare för företag att använda rösttelefoni över trådlösa nät kommer Cisco Systems att samarbeta med Intel, Nokia, Research In Motion (RIM) och andra företag.

Cisco samarbetar med Intel, Nokia och RIM om rösttelefoni i trådlösa nät. Som ett stöd för det samarbetet lanseras Cisco Compatible Extensions, ett tekniskt fundament för ip-telefoni i trådlösa nät, wlan.

– Genom CCX programmet vill vi se till att ip-telefoni över wlan ska fungera precis lika bra som över vanliga nätverk bland annat med möjlighet att prioritera rösttelefoni i det trådlösa nätet och förbättra batteritiden på klienterna genom dynamisk hantering av sändarens uteffekt, säger Peter Jerhamre, systemingenjör på Cisco.

Qos utlovas

En klientenhet från exempelvis Nokia eller RIM kommer att med hjälp av Cisco Compatible Extensions fungera med Ciscos infrastruktur för wlan och dra nytta av Ciscos teknik med förbättrad säkerhet, mobilitet, tjänsteprioritering (QoS) och nätverksadministration.

Grunden för ett trådlöst nätverk optimerat för ip-telefoni är Cisco Unified Wireless Network, Ciscos plattform för rösttelefoni över trådlösa nätverk. Med hjälp av Cisco Compatible Extensions kommer leverantörer av klientenheter som Intel och Nokia att kunna anpassa sina produkter för Cisco Unified Wireless Network.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.