Nytt samarbete öppnar för säkra videomöten i offentlig sektor

samarbete Nuiteq och Cleura ska bygga lagliga mötestjänster tillsammans i molnet.

Nytt samarbete öppnar för säkra videomöten i offentlig sektor

Molntjänstföretaget Cleura inleder ett samarbete med Nuiteq för att öka tillgängligheten av säkra och lagliga alternativ för digitala möten. De båda företagen vänder sig främst till offentlig sektor och tjänsterna kommer att driftsättas i datacenter inom Sveriges gränser.

– Efterfrågan på säkra, lagliga och pålitliga digitala möteslösningar utvecklade och driftade i Sverige har ökat dramatiskt sedan förra årets ogiltigförklarande av dataöverföringsavtalet mellan EU och USA. Mot bakgrund av detta har vi beslutat att drifta Nuiteq Stage på ett europeiskt moln som lever upp till lokala lagar och regler. För detta ändamål är Cleura det självklara och bästa alternativet. Inte minst eftersom både vår tjänst och Cleura är rekommenderade av Esam i Sverige, säger Harry van der Veen, vd på Nuiteq.

Cleura är en del av Iver och har som affärsidé att erbjuda molntjänster med inbyggd regelefterlevnad på den europeiska marknaden.

– Förutom att vara en europeisk molnpartner som respekterar lokala datalagar och som lever upp till våra och kundernas högt ställda krav på säkerhet, kommer Cleura vara en viktig del i vår tillväxtstrategi. Deras europeiska räckvidd gör det möjligt för oss att växa med dem, säger Harry van der Veen.

Rekommenderas av Esam-gruppen

Nuiteq erbjuder i dag flera olika lösningar som låter myndigheter och företag samarbeta digitalt och har kunder i fler än 70 länder. Nuiteq Stage är en av de tjänster som Esam-gruppen rekommenderar som ett alternativ till de samarbetslösningar som kommer från företag i USA.

– Nuiteq och Cleura har samma drivkraft, att utveckla innovativa digitala tjänster som samtidigt gör att kunderna kan vara trygga med deras informationen hanteras enligt gällande lagar och regler i Europa och där den personliga integriteten inte kränks. Jag ser därför fram emot att arbeta tillsammans med Nuiteq i deras expansion och därmed fortsätta att bygga ett europeiskt ekosystem av digitala tjänster, säger Johan Christenson, grundare och VP Innovation på Cleura.

 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.