Samarbete skapar ny nätverksjätte

Juniper Networks och Nokia Siemens Networks slår sina påsar ihop när det gäller ethernetprodukter för teleoperatörer. Ett gemensamt bolag med huvudkontor i Nederländerna blir resultatet.

Det gemensamma bolaget ska förse operatörsmarkanden med ethernetlösningar för mobilstamnät, företagstjänster och bredbandsanslutningar för privatmarknaden.

– Planerna har tagits emot väl av våra gemensamma kunder och det här partnerskapet gör det möjligt att förverkliga båda företagens vision om en extremt effektiv, lättadministrerad lösningar som klarar att bära alla typer av tjänster, säger Bernd Schumacher, chef för Broadband Connectivity Solutions på Nokia Siemens.

Bland produkterna som kommer att fortsätta utvecklas av det nya bolaget hittar vi routrarna i Junipers MX-serie och Nokia Siemens A-serieswitchar.

Beslutet att skapa ett gemensamt bolag är en fördjupning av de samarbetsplaner som företagen haft sedan tidigare.

Produkterna från det nya bolaget kommer att säljas av både Nokia Siemens och Juniper från och med det tredje kvartalet i år.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.