Skatteverketprofilen lämnar myndigheten: ”Hjälpa till att forma framtiden”

Nytt jobb Skatteverkets molnstrateg Daniel Melin lämnar myndigheten och tar steget över till Safespring.

Skatteverketprofilen lämnar myndigheten: ”Hjälpa till att forma framtiden”
Daniel Melin, foto: Skatteverket.

Daniel Melin har de senaste åren varit en profilerad röst i debatten om molntjänster för offentlig sektor. Han har tidigare arbetat på bland annat Kammarkollegiet, men kommer senast från en roll som strateg på Skatteverket.

På Safespring blir han ansvarig för bolagets ”kommersiella strategi inom akademisk och offentlig sektor”.

– Min passion har länge varit att utforska hur öppen källkod kan transformera och förbättra IT i offentlig sektor. Genom åren har jag även sett hur viktigt det är att övervinna hinder för att offentlig sektor fullt ut ska kunna dra nytta av möjligheterna som molntjänster ger, säger Daniel Melin i en kommentar och fortsätter:

– Safespring har redan etablerat sig som en ledare inom molntjänster, och jag ser fram emot att bidra till deras resa och samtidigt hjälpa till att forma framtiden för molntjänster inom offentlig sektor och forskning.

Enligt bolaget markerar rekryteringen en ny fas i Safesprings expansion, särskilt inom offentlig sektor och initiativ som European Open Science Cloud.

– Safespring skapar värde för sina kunder genom att tillhandahålla suveräna molntjänster som underlättar regelefterlevnad och interoperabilitet med öppna standarder. Alla berörs av detta, men vi har en övervägande del av våra kunder inom offentlig sektor. Här kommer Daniels erfarenhet att bidra till att ytterligare förstärka oss och vårt erbjudande säger Fredric Wallsten, vd på Safespring.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.