Videomötesguiden 2024: Lynes

Videomötesguiden 2024: Lynes

Hur: Molntjänst med svensk datahantering.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

GDPR-Compliance: Lynes videomöten är GDPR-kompatibla. Datan lämnar aldrig Sverige.

Antal deltagare: Upp till 100.

Steaming/Event: Videomöten har inget stöd för broadcast, men gäster kan bjudas in obegränsat för exempelvis externa företagsevent.

Teknik: HD-ljud med Opus-codec. Upplösning 1080 p med H264-codec

Utvalda funktioner: Gallery view som är flexibel och automatiskt optimerar skärmyta för video- och skärmdelning, chatt, möjlighet att ringa upp interna/externa deltagare från pågående videomöte, sömlöst enhetsbyte under pågående videomöte. Även möjligt att växla ett samtal med extern part till ett videomöte/samtal via sms- och mejl-inbjudan. Automatiska mötesbekräftelser och påminnelser i appen. Inspelning är möjligt med tilläggstjänst.

AI-funktionalitet: AI-baserad kamerateknik med automatisk centrering av ansikten, blurrad bakgrund eller bakgrundsbild, och förstärkt ljusstyrka för ansikten. AI-baserad brusreducering.

Room-koppling: Nej.

Interoperabilitet: Lynes videomöten är integrerade med PSTN, så att ett vanligt telefonsamtal kan konverteras sömlöst till ett videomöte med möjlighet till skärmdelning. WebRTC används så det är möjligt för externa parter att ansluta direkt i webbläsaren, utan app, även på Android och iPhone/iPad.

Identifiering: Med pin-kod.

Säkerhet: WebRTC med tillhörande kryptering av ljudströmmar från klient till server och från server till klient. Signaleringen använder standard TLS (v1.3 där det är tillgängligt). För media används SRTP med DTLS för nyckelhantering. I ett mellansteg avkrypteras videoströmmen på mottagande server för att möjliggöra exempelvis inspelning.

Administration: Videomötesrum kan skapas från chattkanal i Lynes. Mötesrum kan också skapas direkt från Outlook via plugin, eller via kalenderintegration med Office365 eller G Suite. Pågående videomöten kan administreras centralt med möjlighet att kontrollera deltagares mikrofon samt avlägsna deltagare från mötet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.