Videomötesguiden 2024: Microsoft Teams

Videomötesguiden 2024: Microsoft Teams

Ägare: Microsoft

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Hur: Molntjänst.

GDPR-compliance: Enligt Microsoft följer Teams GDPR och bolaget använder sig av EU:s standardavtalsklausuler. 

Antal deltagare: Upp till 1 000 personer kan vara med i samma möte. 20 000 kan delta i view-only-läge med rätt licenser.

Streaming/event: Upp till 20 000 kan vara med på Teams Live Event.

Teknik: Stöd för 1080p upplösning med upp till 30 fps på video, med ai-stöd som hjälper till att hantera dataförluster för att ge så minimal störning för användaren som möjligt. Audio-codec vid namn Satin som är anpassad för att klara ljud även vid långsam uppkoppling.

Utvalda funktioner: Sömlös integration med Microsoft 365; chatta med interna och externa parter; direkt tillgång till mail, OneDrive och Sharepoint; gallery view; använd Mesh-avatarer; live-textning; breakout sessions; valbar bakgrund; reducering av störande ljud; omröstningar; kalenderintegration; skärm- och mediadelning samt inspelning.

Ai-funktioner: Ja för exempelvis mötessammanfattningar, brusreducering och meddelandeförslag.

Room-koppling: Ja, Microsoft Teams Rooms finns för både Windows, Ios och Android.

Interoperabilitet: Det går att ansluta via webbläsare utan nedladdning av appen.

Identifiering: Möjligt att använda lobby där användare behöver godkännas innan de släpps in i mötet. Möten kan också låsas för att inte släppa in nya deltagare.

Säkerhet: Teams är en del av Microsoft 365 och drar nytta av samma robusta säkerhet. Bland annat är det möjligt att skydda samtal i Teams med video, ljud och skärmdelning av end-to-end-kryptering.

Administration: Stora möjligheter till skräddarsydd administration beroende på vad som passar verksamheten bäst. Central administration av användare, behörigheter och tjänster, eller administration som fördelas på olika nivåer i verksamheten för att fördela ut det praktiska arbetet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.