Zoom släpper app för Apples ar-headset

samarbetsverktyg Vill sudda ut gränserna mellan fysiska och digitala möten med egen app för Vision Pro.

Zoom släpper app för Apples ar-headset

De senaste veckorna har sociala medier översvämmats av innehåll som visar hur Apple Vision Pro används. Apples första headset för augmented reality/virtual reality har många användningsområden och hybridmöten är ett av dem.

Nu släpper Zoom en egenutvecklad app till Vision Pro som är tänkt att sudda ut gränserna mellan fysiska och digitala möten– detta genom att du och dina kollegor kan representeras av digitala avatarer som återspeglar ansiktsuttryck och rörelser.

– Zooms nya app för Apple Vision Pro hjälper till att förbättra arbetsflöden och gör det ännu enklare för användare att känna samhörighet med sina kollegor, oavsett tid och plats. Den förser användarna med den ultimata mötesupplevelsen, där Zooms intelligenta allt-i-ett-samarbetsplattform gör det möjligt att skapa meningsfulla kontakter och förbättra samarbetet på hybridarbetsplatsen, säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden i ett uttalande.

Zoom berättar att avatar-funktionen finns på plats i appen redan idag, men att man siktar på att utöka funktionaliteten senare i vår, bland annat genom att låta användare dela 3d-objekt som kan visas upp i olika miljöer.

Det kommer också ges möjlighet att dela information och arbetsflöden från Zooms chattfunktion Zoom Team Chat.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.