Samsung Ativ S först med WP8

Kvällen före den stora IFA-mässan slog upp portarna passade Samsung på att visa upp världens första mobil med nya Windows Phone 8. Jämfört med tillverkarens nuvarande Windows-telefon tar Ativ ett rejält kliv uppåt.

Samsung Ativ S först med WP8

Uppgifterna om Ativ S är fortfarande lite knapphändiga men klart är i alla fall att det handlar om en mer prestandatung modell än nuvarande Omnia W. Förutom att härbärgera Microsofts helt nya version av Windows Phone har Ativ S både växt och fått mer muskler. Modellen är den första Windows-telefon som utrustats med en dubbelkärning processor och skärmen har hd-upplösning och mäter hela 4,8 tum på diagonalen. Priset skjuter därmed också i höjden och Ativ S kommer att kosta omkring 4 000 kronor plus moms när den kommer till Sverige i november.

Precis som Nokias Lumia 900 får Ativ S möjlighet att utnyttja dubbla kanaler i 3g-nätet och på så sätt få upp den maximala datahastigheten till 42 megabit per sekund.

Sällskap av platta och pc

S är för övrigt bara en fjärdedel av familjen Ativ. Telefonen får dela förnamn även med en surfplatta, Ativ Tab, samt de bärbara datorerna Ativ Smart PC och Ativ Smart PC Pro. De båda senare påminner om Asus Transformer-plattor och har ett löstagbart tangentbord vilket gör att de kan dubblera som surfplatta om så önskas. Både Ativ Tab och Smart PC-modellerna kör Windows 8.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.