Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Samsung fixar säkerhetshål i Galaxy

Samsung rullar ut en uppdatering till sina Galaxyprodukter som stänger flera säkerhetshål. Förutom ett antal säkerhetshål i Android gäller det även Galaxyspecifika säkerhetsproblem i uppdateringen.

Samsung har publicerat detaljer kring en ny säkerhetsuppdatering som nu görs tillgänglig för företagets Galaxyenheter. Uppdateringen fixar en rad säkerhetshål i Android, men även några som är specifika för Samsungs produkter.

Främst handlar det om ett säkerhetshål som berör återställningen till fabriksinställningar. Samsung har en säkerhetsfunktion som ska säkerställa att en stulen telefon inte ska kunna återställas till fabriksinställningarna, kallad Factory Reset Protection (FRP), men som har ett säkerhetshål som gör det möjligt att komma förbi och ändå återställa enheten. Det kommer nu stängas med den nya uppdateringen.

Uppdateringen rullas ut till Samsungs populära Galaxyserie, men inte alla enheter får uppdateringen. Det handlar om produkter i serien S7, S6 och S5. Även Note 5, Note 4 och Note 4 Edge får uppdateringen tillsammans med A5x.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter