Samsung gör mobilen till spelkonsol

Tillbehör Finns det pengar i årets säck med julklappar kan den spelintresserade spendera dem på Samsungs senaste mobiltillbehör Gamepad – en riktig handkontroll med fäste för telefonen.

Samsung gör mobilen till spelkonsol

Mobiltelefonerna har i allt större grad blivit den naturliga plattformen för mobilt spelande. Grafikmässigt är många mobiler lika kraftfulla eller rent av kraftfullare än förra generationens stationära spelkonsoler. När det gäller spelkänslan finns dock en del övrigt att önska om man jämför med den man får med en traditionell handkontroll.

Det ena behöver som tur är inte motsäga det andra, Sony släppte för några år sedan mobilen Xperia Play med inbyggd handkontroll och nu kommer Samsung med tillbehöret Gamepad. Precis som det låter handlar det om en riktig handkontroll i fullformat som kopplas till mobilen för optimal spelkänsla. Mobilen eller surfplattan klickas fast i en stålram som sitter i handkontrollens bakkant och sedan är det bara att börja lira favoritspelet. Den elektroniska kopplingen mellan Gamepad och mobil sker via bluetooth eller nfc.

Gamepad får säljstart under det första kvartalet nästa år och kommer då att fungera tillsammans med tillverkarens egna jättetelefon Note 3 och surfplattan Note 10.1 2014 edition. En uppdatering av mjukvaran ska senare ge kompabilitet även med Galaxy S4, S III, Note 2, Mega, Tab 3 10.1 och Tab 3 8.0. För att betala med överblivna julklappspengar behöver det ha legat omkring 900 kronor i paketet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.