Samsung Knox i gratisversioner

Emm Prispressen på mobile management är hård och med Samsungs nya paketering blir den ännu hårdare. My Knox och Knox Express släpps som gratis tjänster. Premiumversionen för storföretag kostar 1 dollar och den fullfjädrade containerlösningen 3,6 dollar.

Samsung Knox i gratisversioner

Ryktet om en gratisversion av Samsungs mobila företagslösning Knox började cirkulera i samband med årets Mobile World Congress. Nu har den släppts till marknaden som en del i den nya paketeringen av Samsung Knox.

Så här är Samsungs emm-erbjudande uppbyggt:

My Knox: Den här enklaste varianten vänder sig direkt till den professionella slutanvändaren, som vill säkra sin mobil utan att behöva bland in it-avdelningen. Den är gratis men förutsätter att man har en Galaxy S5 eller Note 4 och ett Exchange Active Sync-konto. My Knox skapar en virtuell Android-miljö med en egen hemskärm och plats för appar och widgets, tillsammans med säker synkning av mejl, kalender och kontakter. Användare kan via en webbportal hitta, rensa och låsa sin enhet. Den här nivån kan inte uppgraderas.

Knox Express: Vänder sig till smb-marknaden, vilket betyder upp till 250 användare, och även den gratis. Här har Samsung byggt på grundfunktionerna från Knox Workspace och Knox EMM. Det innebär bland annat standardsupport för blandade klientmiljöer med Samsungs egna enheter, andra Androider och Ios-enheter. Express är designad för att enkelt kunna hanteras av it-avdelningen via en webbportal. Den är integrerad med Knox Marketplace med appar och molntjänster. Kan uppgraderas till Premium utan att man behöver starta om från början.

Knox Premium: Här är vi på enterprise-nivån, som kostar en dollar per enhet och månad. För det får man Samsungs bredaste stöd för olika operativsystem och enheter, vässad säkerhet för Samsung-enheter, AD-integration och applikationshantering med svart- och vitlistning. Härifrån kan man köpa tilläggstjänsterna Knox Workspace för 3,6 dollar i månaden och Knox IAM för 4 dollar, vilken ger avancerad hantering av identitet och accessrättigheter.

Knox Workspace: Företag och organisationer som kliver in direkt på den här nivån kan lägga till tjänsterna i Knox Premium om de vill. Annars är kärnan i det här erbjudandet Samsungs containerlösning med möjlighet att sätta säkerhetspolicies. Varje gång containern låses så krypteras datan. Vpn-anslutning kan styras ner på appnivå och man kan nyttja två separata containers för ökad produktivitet.

I Premium och Workspace ingår kundtjänst online, telefonsupport och SLA-avtal.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter