Samsung krymper Windows-lur

Med nya Omnia W, Samsungs första modell med Windows Phone 7.5, går tillverkaren mot strömmen. Skärmen blir mindre än hos föregångaren Omnia 7.

Samsung krymper Windows-lur

När vi vant oss vid att snart sagt varje ny mobiltelefon ska vara större än sin föregångare känns det ganska befriande att Samsung vågar gå åt motsatt håll med Omnia W. 3,7 tum räcker med stor sannolikhet långt ändå samtidigt som det blir mer plats kvar i fickan. I övrigt är hårdvaran i Omnia W inget medför höjda ögonbryn. Processorn på 1,4 gigahertz är enkelkärnig och lagringsutrymmet begränsat till 8 gigabyte.

Intressantare är det att telefonen blir en av de första på marknaden med senaste versionen av Windows Phone, 7.5 eller Mango som den också kallas. Utgåvan ska innehålla 500 nyheter i förhållande till 7.0 men de allra viktigaste är kanske svenska menyer, svenskt tangentbord och möjlighet för svenska under att fullt ut använda app-butiken och speltjänsten Xbox-live. Ytterligare intressanta nyheter för hugade företagskunder är att det numera finns en förinstallerad app för kommunikationsplattformen Lync och att möjlighet till krypterad e-post.

Rent kostnandsmässigt ser Omnia W ut att kunna bli ett intressant alternativ när försäljningen startar i november. Det rekommenderade priset blir omkring 2 800 kronor plus moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.