Samsung laddar sina mobiler med ai-kraft

mobiler Översättning mellan olika språk i realtid – det är en av ai-funktionerna som utlovas i Samsungs Galaxy AI-mobiler som släpps under nästa år.

Samsung laddar sina mobiler med ai-kraft

Världens största tillverkare av smartphones, Samsung, kommer att förse sina mobila produkter med avancerad ai-funktionalitet under nästa år. Galaxy AI beskrivs som “universell intelligens direkt i din telefon” och ska bana väg för helt nya möjligheter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– Galaxy AI är vårt mest omfattande erbjudande om intelligens hittills och kommer att förändra vårt sätt att tänka på våra telefoner för alltid, säger Wonjoon Choi, forskningschef på Mobile Experience Business i ett uttalande.

Samsung uppger att man har samarbetat med ledande aktörer i branschen för att ta fram en egen ai-modell. I botten handlar det om så kallad generativ ai och Samsung har gett modellen namnet Gauss. Viss ai-funktionalitet finns inbyggd direkt i mobilen men Samsung antyder också att det ska finnas en koppling till molnbaserade ai-tjänster.

En funktion som tillverkaren lyfter fram är AI Live Translate Call som är precis vad det låter som: en funktion som kan översätta telefonsamtal eller textkonversationer mellan olika språk i realtid.

Funktionen är helt integrerad i telefonens inbyggda samtalsapplikation och är inte kopplad till någon tredjepartsleverantör. Det innebär enligt Samsung att man inte behöver oroa sig för att någon annan får tillgång till dina privata konversationer.

Troligtvis kommer Samsungs nya ai-teknilk att integreras i den kommande Galaxy 24-serien som lanserar under första halvåret 2024.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.