Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Samsung lanserar skandalmobil

Mobilt Elektronikbjässen Samsung har inte gett upp tanken på att släppa Galaxy note 7 på marknaden. Det är dock ännu osäkert om vart någonstans lanseringen kommer att ske.

Samsung lanserar skandalmobil

Enligt ett uttalande från en talesperson på Samsung finns det planer på att lansera en ombyggd version av Galaxy Note 7. Och detta trots att det bara är sex månader sedan skandalmobilen blev känd för att fatta eld. Något som så småningom visade sig bero på ett konstruktionsfel relaterat till batteriet.

Enligt Businessinsider planerar Samsung att sälja användbara komponenter från tillverkningen av Note 7, som kameramoduler, med mera. Men även direkt återvinning av material som koppar, guld, nickel och silver från mobilernas komponenter. Det vill säga från de modeller de inte räknar med att kunna renovera och sälja.

Samsung har ännu inte nämnt någon tänkbar marknad för den renoverade note 7 och inte heller om den kommer att säljas under sitt gamla namn. Enligt Businessinsider är det dock svårt att tänka sig en lansering i till exempel USA där flera flygbolag tidigt införde ett förbud mot den brinnande mobiltelefonen.

Läs också: Samsung släpper uppdatering

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter