Samsung planerar Tizen-version av Galaxy SIII

I början av nästa år kan Samsung komma att släppa en variant av Galaxy SIII med Linux-operativet Tizen istället för Android.

Samsung planerar Tizen-version av Galaxy SIII

Med tanke på den pågående stämningskarusellen mellan Apple och flera av de stora tillverkarna i Android-lägret är det inte så konstigt att Samsung håller alternativa framtidsdörrar öppna. Förutom telefoner med Windows Phone verkar de vara på gång med minst en modell byggt på det öppna operativsystemet Tizen, efterföljarens till Nokias och Intels havererade Meego.

Att det handlar om mer än spekulationer bekräftas av att en modell med namnet GT-i9300_TIZEN enligt nyhetsbrevet Rethink Wireless redan gått igenom certifieringsprogrammet för trådlös uppkoppling hos Wi-Fi Alliance. Av modellbeteckningen att döma handlar det med andra ord om en variant av Galaxy SIII och inte en helt separat modell i stil med Samsungs Wave-serie som bygger på det egna operativsystemet Bada.

Version 2.0 av Tizen beräknas vara färdigt att släppas ut på marknaden i början av 2013 och sannolikheten är stor att Samsung då också har sin Tizen-bestyckade Galaxy-lur färdig.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.