Samsung vassaste varumärket

Mobiltelefoner När tusentals svenskar fick svara på vilket varumärke de rankar högst när det gäller telefoni hamnade Samsung i topp.

Samsung vassaste varumärket

Företaget Evimetrix har sedan 2002 mätt svenskarnas relationer till kända varumärken. I årets upplaga av undersökningen Nationell Företagsimage ingick drygt 500 varumärken inom inte mindre än 33 branscher. I kategorin telefoni var Samsung det varumärke som rankades högst.

– Det gläder oss mycket att vara det varumärke som svenska konsumenter ger bäst betyg när det gäller telefoni. Det är bevis på att vi lyckats med vårt mål att erbjuda innovativa smartphones med användbara funktioner som gör livet enklare, säger Marko Nurmela, Vice President Marketing and Communications, Samsung Electronics Nordic.

Totalt sett hamnade elektronikjätten däremot i bakvattnet av ett varumärke med något mindre högteknologiska produkter, diskmedelsmärket Yes som i år petade ner IKEA från tronen som Sveriges starkaste varumärke.

I undersökningen ingick 5 000 svenskar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.